top of page

BOOT FITTING CENTAR

IZRADA PANCERICA PREMA VAŠOJ NOZI

Kupujete nove pancerice? 

Rezervirajte termin za savjetovanje i 3D skeniranje stopala da odaberete najbolje za sebe.

U Lauf Ski Boot Shopu očekuje vas posebno pripremljen Boot fiting centar gdje izrađujemo pancerice prema vašoj nozi. Da bi pancerice savršeno odgovarale vašem stopalu i nozi potrebno je otprilike 60 do 90 minuta vašeg vremena. 

Proces izrade pancerica izgledat će ovako:

UPOZNAVANJE OSOBE – Potrebne su nam informacije o vašem skijaškom znanju, godinama koje ste proveli na snijegu, koje skijaške staze preferirate i dali volite brzo i agresivno skijanje. Također vrlo je bitno reći nam informacije o vašim prijašnjim pancericama i skijama koje ste koristili neovisno dali ste ih iznajmljivali ili su bile vašem vlasništvu. Također vrlo je bitno naglasiti ako ste imali problema s prijašnjim pancericama te kakvi su oni bili. 

3D SKENIRANJE, MJERENJE I ANALIZA STOPALA – Nakon upoznavanja s vašim skijaškim znanjem, prelazimo na mjerenje dužine i širine vašeg stopala te koji tip stopala imate (spušteno, srednje ili visoko). Na temelju svih podataka moći ćemo odabrati 2-3 modela koja bi trebala odgovarati vašoj nozi.

Vacuum skeniranje
IMG-20201107-WA0003_edited.jpg
20201108_133217.jpg

SKIJAŠKE ČARAPE – Mnogi skijaši često zaboravljaju izuzetno bitnu stavku, a to su kvalitetne skijaške čarape koji donose veliku razliku u korištenju pancerica i upravljanju skijama. Naše stručno osoblje kroz razgovor s vama dobiti će informacije koje čarape koristite i koja alternativa bi bila poželjna za vas i vaša stopala. Mi zato preporučujemo FALKE čarape.

ODABIR PANCERICA – Izabrati ćemo nekoliko modela pancerica koji odgovaraju vašem obliku stopala i vašem skijaškom znanju uključujući sve dodatne informacije koje smo dobili od vas.

ISPROBAVANJE OKLOPA PANCERICE – Ova Boot Fitting tehnika je izrazito važna jer ćemo time dobiti potvrdu o ispravnom odabiru veličine vašeg stopala odnosno pancerice.  Uklanjanjem uloška pancerice provjerit ćemo kako se vaše stopalu uklapa u vanjski oklop pancerice.

20201108_133224.jpg

ISPROBAVANJE PANCERICA – Prije isprobavanja pancerica trebate biti svjesni dvije izuzetno bitne stvari:

1. Vaši prsti u prvom trenutku ulaska vaše noge u pancericu dotaknuti će rub pancerica ili biti skvrčeni i možda će vam djelovati da su vam male, ali nisu u to budite sigurni. Nakon što zakopčamo pancerice guranjem koljena prema naprijed i dolaskom vašeg tijela u skijaški položaj cijelo stopalo će se pomaknuti za pola centimetra unazad prema peti i tada će vam za prste biti kudikamo bolji osjećaj. Zapamtite da pancerice nisu tenisice i ne mogu biti. One moraju biti tijesne, kompaktne i čvrste, nikako da ima višak prostora unutar pancerice.

2. Nova pancerica trebala bi biti ugodna ali i kompaktna. Unutarnji uložak pancerice (Liner) nakon par skijaških dana će se namjestiti prema nozi jer je to normalan postupak kao kod tenisica kad ih kupujete. Ako uzmete onaj broj koji bi trebali nositi osjećat će te da vam je noga stisnuta, nakon 10 dana hodanja noga će vam se ugodnije osjećati jer se tenisica prilagodila nozi i vašem stilu hodanja.

IMG-20201108-WA0024.jpg
bd4_edited.jpg

ULOŽAK STOPALA – Nakon što suzite izbor pancerica, raspravljat ćemo o raznim opcijama potpornih uložaka stopala. Uložak stopala je neophodan za sve tipove oblika stopala i jedino tako osigurat će potpunu udobnost i kontrolu pancerica. U stvarnosti imamo dvije vrste skijaških uložaka za stopalo: Pred oblikovani uložak za 3 oblika stopala (spušteno, srednje ili visoko) ili uložak koji u cijelosti oblikuje i zagrijava te je 100% prilagođen prema vašem stopalu i .

Uložak stopala

TESTIRANJE NA PRO SKI SIMULATORU – Nakon što ste odabrali željenu pancericu i potplat uložak za stopalo koji smo prethodno potpuno prilagodili ili je već predoblikovan (ovisno koji ste odabrali) obuvate svoje pancerice i idete na PRO SKI Simulator (ako želite i smatrate da je potrebno, nije obavezno) kako bi isprobali pancerice u pravom skijaškom položaju i otkrili dali se negdje pojavljuje bol u stopalu. 

bd1_edited_edited.jpg
20201108_131221.jpg

OBLIKOVANJE PANCERICE – Ako ste za vrijeme testiranja pancerice osjetili veću bol u pancerici prelazimo na zagrijavanje i oblikovanje pancerice prema vašem stopalu. Pancerice ćemo oblikovati zagrijavanjem na temperaturi od 117 º za HEAD, Dallbelo, Atomic i Salomon pancerice te 80º za Fischer pancerice. Za vrijeme grijanja pancerica na vašim stopalima postaviti ćemo jastučiće na mjesto pritiska i boli koji ste osjetili na PRO SKI Simulatoru. Na taj način prilikom obuvanja pancerica jastučići će stvoriti dodatan prostor i proširiti pancericu na mjesto pritiska.

Time garantiramo potpuno udobnost skijanja u vašoj pancerici uz dakako uloške za potplat stopala.

Izrada pancerica
IMG-20201108-WA0017.jpg
IMG-20201108-WA0025.jpg
Lauf boot fiting usuge-01.png
bottom of page